samopotamnjivanje

Spremate se za neku posebnu priliku nerednih dana i želite da imate lep ten u jako kratkom roku?

Odlazak u solarijum ili sunčanje zahteva nekoliko dana da bi se postigao neki vidljivi rezultat a ukoliko vam se žuri, postoji i rizik prekomernog izlaganja UV zracima što je štetno i postiže negativan efekat. Zato Vam preporučujemo našu uslugu potamnjivanja bez sunčanja!

Samopotamnjivanje (Airbrush tanning) je najnoviji i potpuno bezbedan način za postizanje savršene boje kože. Ono je idealna alternativa sunčanju ili solarijumima pogotovu kada vam je bitno da što pre postignete lep preplanuli ten. Pomoću našeg sistema potamnjivanja bićete sigurni da će svi delovi tela koje želite da potamnite, biti ravnomerno pokriveni. Efekti našeg tretmana vidljivi su već posle par sati, a ten se zadržava 5-7 dana, u nekim slučajevima i do 10 dana, u zavisnosti od tipa kože.

Potamnjivanje pomoću spreja se razlikuje od klasičnog sunčanja po tome što sprej-potamnjivači koriste aktivnu supstancu DHA (Dihydroxyacetone) koja reaguje sa amino kiselinama u koži i proizvodi efekat tamnog tena bez negativnih uticaja UVA i UVB zračenja na kožu koje sunčevi zraci.

Kada se odlučite za samopotamnjivanje, sami birate delove tela koje želite da potamnite, kao i nijansu tena koju želite.

Bilo da se pripremate za doček Nove godine, venčanje ili matursko veče, pomoću našeg sistema samopotamnjivanja, postićićete savršeno lep ten u roku od nekoliko minuta i osećaćete se lepše i samouverenije.

Koja je tajna potamnjivanja?

Kako samopotamnjivači rade? Koža je sastavljena iz dva osnovna sloja, dermis i epidermis. Dermis je unutrašnji sloj u kojem se nalaze arterije, vene, kolagen… Kozmetički proizvodi nisu predviđeni da utiču na ovaj sloj. Epidermis je spoljašnji sloj kože koji se sastoji iz više drugih slojeva. Površinski sloj epidermisa nazivamo stratum corneum i ovo je sloj na koji deluju hidratantne kreme i samopotamnjivači.

Postoji više vrsta proizvoda za samopotamnjivanje i to mogu biti losioni, sprejevi, pa čak i pilule. Najefikasniji proizvodi su oni koji sadrže sastojak dihidroksiaceton (DHA). Kada se prave ovakve formule, DHA je čist i bezbojan sastojak, ali ovaj derivat glicerina ima specijalne karakteristike koje u kontaktu sa aminokiselinama u koži reaguju u stratum corneum sloju. Nakon ove reakcije, ćelije kože poprime braonkastu boju koja nama izgleda kao novi ten.

Samopotamnjivaču je potrebno od 2 do 4 sata da bi počeo da reaguje, a tamnjenje traje narednih 24 do 72 časa, u zavisnosti od proizvođača. Kod profesionalnih proizvoda za samopotamnjivanje koncentracija DHA u proizvodu je veća i iznosi od 5-15%, dok kod standardnih samopotamnjivača procenat DHA je manji i iznosi od 3-5%. Nakon samo 7 dana nakon korišćenja samopotamnjivača, ćelije kože će se obnoviti, pa samim tim i boja će nestati.